Prinsessenboontjes met tomaat en zure mayonaise
|
Minder dan 30 min.
Ingrediënten: 4 personen
|
Ingrediënten zure mayonaise:
|
Bereiding:
|
Bereiding zure mayonaise:
-
Neem een kom en doe hier de eierdooier in.
-
Voeg 1 ruime soeplepel mostaard toe.
-
Peper en zout toevoegen.
-
Goed mengen.
-
Al kloppend de olie toevoegen tot wanneer voldoende om de oppervlakte te kunnen dekken.
-
(Beter te veel dan te weinig !)
-
Proeven of de mayonaise voldoende zuur is. (niet overdrijven)
-
Voeg eventueel azijn bij.
-
Indien niet voldoende vloeibaar 1 tot 3 soeplepels water toevoegen.
-
Dit alles goed mengen.
Bereiding boontjes:
-
Kook de boontjes gaar in licht gezouten water. (+/- 15 min)
-
Giet af en laat de boontjes afkoelen.
-
Neem een schotel en leg hier de boontjes liefst allemaal in één richting.
-
Snij de tomaten middendoor en snij deze helften in schijfjes van +/- 3 à 5 mm dikte.
-
Plaats deze tomaatschijfjes +/- dakpansgewijs boven op de boontjes.
-
Kruiden met peper en zout.
-
Versnipper de Charlot (of lente-uitjes) en verspreiden over alle tomaatschijfjes.
-
Giet nu voorzichtig de vloeiende zure mayonaise over alle tomaatschijfjes.
-
Zorg dat de mayonaise de volledige oppervlakte dekt !
Tip:
Eventueel kan nog fijngehakte peterselie op de mayonaise verspreid worden
Tip:
De boontjesschotel mag koud zijn en geeft extra smaak indien een tijdje op voorhand klaargemaakt.
Opdienen met gekookte aardappelen (bij voorkeur kleine aardappelen)
Vlees: bij voorkeur cotelet
|